Fırsatlar

British Shorthair Kedi Cinsi ve Özellikleri

08-03-2023 15:26
British Shorthair Kedi Cinsi ve Özellikleri

Kediler de birbirinden farklı ırklar ile incelenebilir hayvanlardır. Bunlar arasında en fazla bilinenlerden biri de British Shorthair olarak bilinen İngiliz kökenli kedi cinsidir. Sahiplerine sadık ve oldukça sevecen, sakin tavırlarıyla bilinirler. Ev içerisindeki bireylerle ve diğer evcil hayvanlarla da çok uysal bir şekilde anlaşabilirler. Her ne kadar dışarıdan çok uysal veya tembel gibi görünseler de oyun oynamayı da severler. 

British Shorthair Irkı

Daha çok british kedi olarak bilinen British Shorthair, ilk olarak 19.yüzyılda popüler olmuştur. Kedi üreticisi olan Harrison Weir kedi yarışmasına British cinsi kedisiyle katılmış ve burada dikkat çekmiştir. Kısa sürede dünyada da popüler olan bu ırk yuvarlak kafa yapısı, göz yapısı ile dikkatlerini üstüne toplamaktadır. Özellikle tüy renkleri ve yumuşaklığı ile kehribar ve bakır göz rengiyle herkesi kendine hayran bırakan bir güzelliğe de sahiptir. Tüyleri kısadır. Bu yönüyle de tüy dökme gibi dönemlerde çok fazla rahatsızlık vermezler. Kaslı ve iri bir vücut yapıları vardır. 

British Shorthair Özellikleri

British kedi özellikleri ile dünya çapında en fazla bilinen kedi cinslerindendir. Bu kadar bilinmesine neden olan özellikleri de genel maddeleriyle şu şekilde sıralanabilir;


1-Tüylerinin yumuşaklığı dışında British Shorthair kedisi, tüy renkleriyle de bilinirler. Mavi ve gri tonlarında tüyleri vardır.


2-Kafa yapıları büyük ve yuvarlaktır. Kulakları da büyük ebatlarda olup düşük durmaktadır.


3-Kaslı, iri ve güçlü vücut yapıları vardır. Bacak ve pati yapısı da diğer cinslere göre daha büyüktür.


4-Ortalama 14-20 yıl yaşarlar. Erkekleri 6-10 kg, dişileri ise 5-7 kg ortalamasında kiloya sahip olmaktadır.


5-Göz renklerinde kehribar, bakır ile birlikte yeşil ve mavi de görülebilmektedir.


6-Göz akması gibi rahatsızlıkları sıklıkla yaşayabilmektedirler.


7-Genelde ilk ve sonbahar dönemlerin tüy dökümü gerçekleştirirler. Ancak bu da diğerlerine göre daha azdır.


8-Tüy renklerinde gri, siyah, beyaz, benekli mavi ve saf krem rengi görülebilir.


British Shorthair Karakter Özellikleri

Dışarıdan bakıldığından hareketsiz tavırlarından dolayı tembel olarak algılanmaktadırlar. Ancak uysal oldukları kadar oyun sever kediler arasından gösterilirler.


- Diğer kedilere göre aşırı bir hareket ve ortalığı dağıtma, karıştırma gibi eğilimleri yoktur. Sakin, uysal ve yeri geldiğinde de sahipleriyle oyun oynamayı severler.


- Sahiplerine alışma süreci 1 haftadır. Yeterli zaman geçirdikten sonra sahiplerinin yanında ve yaşam alanında daha güvenli hissedebilirler.


- Diğer kedi cinslerine göre daha az gürültücüdürler. Akşam saatlerinde gürültülü bir şekilde miyavlama hareketleri çok azdır. 


- Sevilme gibi durumlarda öpülmekten çok hoşlanmazlar.


- Evdeki diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşabilirler. Ancak diğerlerinin de eğitilmiş olması gerekir. Aksi halde eğitilmeyen farklı kedi veya evcil hayvanlar varsa bu durum British kediler için tehlikeli bir durumdur.


- Tam bir ev kedisidirler. Dışarıya çıkmaya çok meraklı değillerdir.


- Normalde yaramazlık yapmazlar. Ancak bir diğer özellikleri de evde yalnız olsalar bile sakin kalmaları ve yaramazlık yapmamalarıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.