Fırsatlar

Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır?

21-11-2022 10:55
Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Kediler cinslerine göre farklı yaş süreleri vardır. Bu süre bakımı, temizliği, bulunduğu ortam ve yetiştirilme şekline göre değişiyor. Kedi sahiplerinin birçoğu kedi yaşı hesaplama yöntemlerini bilmiyor. Kedilerle insanlar arasındaki yaş karşılığı herkes tarafından merak ediliyor. Kedi yaşı nasıl hesaplanır? sorusunun cevabını öğrenmek için içeriğimize birlikte göz atalım. Kedilerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız. bigcattr.com sitesini takip etmeyi unutmayınız. 

Kedi Yaş Hesaplama

Kedi yaş hesaplama; veteriner kontrolünde alınacak bilgilere göre belirlenir. Veteriner size ne yapmanız gerektiğini söyleyecek, sizde evde onları uygulayıp kedinizin yaşını öğrenmiş olacaksınız. Kedinin yaşını öğrenmek için, doğduğundan itibaren geçireceği 1 yıl çok önemlidir. Bu süre zarfında kedinin kemik ve vücut yapısı, diş gelişimi ve gözlerini açıp kapaması gibi etkenlere bakılır. Kedi 1.yaşına girdiği zaman 3-5 katı kadar insan yaşına sahip olur. Kedi insan yaşı hesaplama yöntemi için içeriğimizi takip etmeye devam edin.


Ayrıca bkz: BigCat olarak sizlere sunduğumuz çam peleti ürünlerine göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.

Kedi İnsan Yaşı Hesaplama

Kedinin ilk yaşı 13, 14 katı insan yaşı olarak kabul edilir. 2.yaşına girdiği zaman ortalama 20 yaşına girmiş olacaktır. Daha sonra yaş alma süresi gittikçe yavaşlar.

3.yaşı ve daha sonrası için her yıl 3 ile çarpılarak hesaplanır. Kedi yaşı hesaplama için aşağıda bulunan kedi yaşı hesaplama tablosundan daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kedi Yaşı Hesaplama Tablosu

Dünyada en uzun yaşayan kedi İngiltere’de yaşamıştır. 30 yıl yaşayan bu kedi yaklaşık 130 insan yaşı kadar ömür geçirmiştir. Genellikle kedilerin ortalama 15 ile 20 yaş arasında yaşam süresi vardır. Ancak, büyük bir titizlikle bakılırsa 

belki 40 yaşına kadar hayat sürebilirler.Kedilerin belirli dönemlere ait yaşları vardır. Yavru kediler, 3 ile 6 aylık olanlar 10 insan yaşında olurlar. Kediler ergenlik döneminde 1-2 yaşında olurlar. Bu da 20-25 insan yaşı anlamına geliyor. Yetişkin kediler 3-5 yaş, yaşlı kediler ise 7 yaş ve üzerinde olurlar. Kedi yaş hesaplamasını daha kapsamlı şekilde görmeniz için bu tabloyu inceleyebilirsiniz.


KEDİ YAŞI

İNSAN YAŞI

2 Aylık

8 Aylık

3 Aylık

1 Yıl

1 Yaş

15 Yaş

2 Yaş

25 Yaş

3 Yaş

30 Yaş

4 Yaş

35 Yaş

5 Yaş

40 Yaş

8 Yaş

50 Yaş

10 Yaş

60 Yaş

12 Yaş

65 Yaş


Sitemizde yer alan British Shortair kedi türü ile ilgili içeriğimize de göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.