Fırsatlar

Dişi Kedi Kısırlaştırma - Tüm Bilgiler

01-12-2022 10:18
Dişi Kedi Kısırlaştırma - Tüm Bilgiler

Kısırlaştırma işlemi kedilerin hamilelik ve kızgınlık dönemi geçirmemesi için yapılan bir operasyondur. Kedinin sağlığı açısından belli bir süre sonra yapılması gerekir.

Kedi erken yaşlarda kısırlaştırılırsa, yaşama süresi daha uzun olur. Kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissederler. Dişi kedi kısırlaştırma ile ilgili bütün bilgileri buradan bulabilirsiniz.

Dişi Kedilerin Kısırlaştırma Ameliyatı Ne Zaman Yapılır?

Kısırlaştırma ameliyatı, dişi kedi 6-12 aylıkken yapılmalıdır. Çünkü kızgınlık dönemini geçirmiş oluyor. Kısırlaştırma operasyonları genellikle kedilerde kızgınlık dönemi bittikten sonra yapılması gerekir. Dişi kedi kısırlaştırma sonrasında bu durum ortadan kalkmış olacaktır. Ameliyatın yapılması için, kedinizin tüm aşılarını yaptırmış olmanız gerekiyor. Kedinin ağırlığı yaklaşık 3 kg olmalıdır. Dişi kediler, çok küçük yaşta oldukları için kısırlaştırmadan sonra kendilerini daha rahat hissedecekler.

Çevreye karşı daha uysal olacaktır. Diğer kedilerle kavga etmeyecektir. Cinsel yoldan bulaşan STI ve FIV hastalığından korunmuş olacaklardır. Ayrıca yumurtalık ve meme kanseri riskini de azaltmış oluyor.


Aynı zamanda sitemizde yer alan topaklanan kedi kumu ürünlerine de göz atmayı unutmayın. Hepsi en uygun fiyatlarla sizleri bekliyor.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı ciddi bir işlem gerektiriyor. Bu yüzden diğer operasyonlara göre oldukça uzun sürer. Kısırlaştırma ameliyatı yaklaşık 4 saat sürer.

Kediye cerrahi işlem uygulanacak olan bölgeler traşlanır. Daha sonra kedinin karın bölgesine kesik atılarak rahmi ve yumurtalıkları alınır. Ardından yara kapatılıp dikiş atılır. Operasyondan 1 saat sonra bilinci açılır. Ancak kendini sersemlemiş hisseder.

Kendine hızlı bir şekilde gelebilmesi için, yanından ayrılmamanız gerekir. Bu durumlarda sevilmeye ihtiyaçları var. Aradan 3 saat geçtikten sonra mamasını ve suyunu verebilirsiniz. Kedinizin dikişleri, ameliyattan 15 gün sonra alınması gerekir.

Veterinerinize gidip dikişlerini kontrol ettirmeniz önemli. Kısırlaştırma işleminden sonra, kedilerin hal ve hareketlerinde değişiklikler olur. Onunla sürekli ilgilenip güvenli bir şekilde korumalısınız.

Kedileri Kısırlaştırınca Eve Ne Zaman Dönerler?

Kısırlaştırma ameliyatı bittikten sonraki saatlerde kedinizi eve götürebilirsiniz. Ancak buna veterinerin karar vermesi daha doğru olacaktır. Gerekli kontrolleri yaparak doğru kararı verecektir. Operasyondan sonra bir problem çıkma olasılığı oldukça düşüktür. Yine de dişi kedinizin 1-2 gün gözlem altında kalması onun sağlığı bakımından gereklidir. Dişi kedi kısırlaştırma fiyatı, erkek kedi kısırlaştırma fiyatı ile aynıdır. Yaşları bakımından da değişiklik yoktur. Sadece veterinerlerin hizmet bedeli arasında küçük bir fark vardır.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dişi kedi kısırlaştırma sonrası için, 24 saat önemlidir. Bu süre içerisinde, kedinizin sessiz ve sakin bir yerde dinlenmesi gerekir. Diğer kedilerle aynı ortamda bulunmaması gerekir. Dişi kedi de mide bulantısı ve kusmalar olabilir. Bu nedenler azar azar mamasını ve suyunu vermelisiniz. Ameliyattan sonra kedilerde fazla yeme görülür. Bu sebeple aşırı derecede kilo alabilirler. Kısırlaştırılmış kediler için özel olarak hazırlanan mamalardan alarak, kilo sorununu çözebilirsiniz. Yara bölgesi tam iyileşmeden kedinizi dışarıya çıkarmamalısınız. Eğer kedinin etrafında kızarıklıklar görüyorsanız, mutlaka veterinere bildirmeniz gerekiyor. Ayrıca tuvaletini yaparken dışkısında kanama varsa, veterinere götürmelisiniz. 


Aynı zamanda BigCat olarak satışını gerçekleştirdiğimiz kedi maması ürünlerine de göz atabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.