Fırsatlar

Bombay Kedi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

18-11-2022 09:34
Bombay Kedi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Bombay kedilerinin, diğer kedilere göre tüyleri ve göz rengi çok farklıdır. Parlak tüyleri ve dikkat çekici göz rengi olan bu kediler, ilk başta sessiz, ağırbaşlı görünseler de bulundukları ortama ayak uydurduktan sonra eğlenceli ve hareketli bir canlıya dönüşür. Bombay kedi ile ilgili her şeyi içeriğimizde bulabilirsiniz.

Bombay Kedi

Bombay kedileri, Halk arasında ‘’Kara Kedi’’ olarak da bilinir. Ayrıca uğursuzluk getirdiğine dair söylentiler de vardır. Güçlü kas ve kemik yapısına sahiptir. Irkı melezdir. 70’li yıllarda, Shorthair ve Burmese kedi türünün çiftleşmesiyle ortaya çıkmıştır. 

Uzaktan bakıldığı zaman kedi değil de kara bir panter geçtiğini zannedersiniz. 

Tüyleri oldukça sıkıdır. Parlak siyah bir rengi vardır. Mamasını seçerken dikkatli olmalısınız. Suyunu verirken temiz içme suyu vermeyi ihmal etmeyin. Kabını da düzenli olarak kontrol etmeniz gerekiyor. Bombay kedi cinsi, görünüşte küçük, sıska olsalar da, sevmek isteyip kucağınıza aldığınız zaman ağır olduklarını fark edeceksiniz. 


Ayrıca bkz: Sitemizde yer alan organik kedi kumu ürünleri sizleri beklemektedir. Bu gibi daha birçok çam peleti kedi kumu ürünleri sizleri beklemektedir.

Bombay Kedi Fiyatları

Bombay kedisi, çok sevilen ve tercih edilen bir kedi cinsidir. Bombay kedi fiyat, kedinin yaşı, ağırlığı, bakımı, yetiştirilme tarzına göre değişiklik gösterebiliyor. 

Fiyatı, 1000 ile 1700 TL arasındadır. Tavsiyemiz satın almak yerine onlara evinizi açıp sahiplenin. O zaman kendinizi daha mutlu hissetmiş olacaksınız.

Bombay Kedi Özellikleri

Bombay kedileri, ilk başta bir alışma süreci geçirirler. Bu süreçte dışarıyla olan iletişimi keserler, İçe kapanık olurlar. Alışma süreci tamamlandıktan sonra ise onları yerinde bir saniye göremezsiniz. Oldukça hareketli bir yapıları vardır. Siyah parlak tüylere sahiptir. Göz rengi, altın, bakır, fıstık yeşili veya deniz mavisidir. Boy ölçüsü 38 ile 43 cm arasındadır. 10-12 yıl arası yaşam süreleri vardır. 

Bombay kedi maması kaliteli olmalı. Kaliteli olduğu için de fiyatı yüksek olacak. Ancak, ucuz mamalarla beslenirse, erken yaşta sağlık problemleri başlayabilir. 

Bombay kedi özellikleri arasında tüylerinin kısa olması geliyor. Bu sayede kedinizi sık sık taramanıza gerek yok. Hafta da bir taramanız yeterli olacaktır. Çünkü fazla tüy dökmezler. 


Aşırı derecede sevecendirler. Sahipleri ya da onları sevmek isteyen kişilerin yanlarından ayrılmazlar. Peşlerinden giderler. Sahibinin bir gülümsemesi onun mutlu olmasına yeter de artar. 

Bombay kedisi, genellike çocuklu ailelerin vazgeçilmezidir. Eğer yalnız kalırlarsa, kolay bir şekilde depresyona girerler. Bu durum kedinin sağlığını olumsuz etkiler. O yüzden bombay kedileriyle sık sık vakit geçirmelisiniz. Seveceği mamalardan almalısınız. Oyunlar oynamalısınız. 

Veteriner kontrollerini aksatmadan yapmalısınız. Genelde çok hastalanmazlar. Ancak, melez ırklı oldukları için nadir görünse de hastalık taşıyabilirler.


Kedilerinizin daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı için kedi maması ürünümüze göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.