Fırsatlar

Kedilerde Hamilelik Süresi Ne Kadar?

02-01-2023 13:22
Kedilerde Hamilelik Süresi Ne Kadar?

Kediler bizim en yakın dostlarımızdır. İnsanlar gibi dişi kedilerin de bir hamilelik süreci vardır. Ancak süresi tam olarak bilinmemektedir. Tahmini olarak 6 ile 9 ay arasında doğum yaparlar. Kediler bu süre zarfında 2 ile 5 yavru doğurabilirler. 

Sokak kedileri, doğum sırasında fazla adapte olurlar. Bu konuda herhangi bir sıkıntı çekmezler. Ancak, ev kedilerinin hamilelik süreci oldukça zor geçer. Hamilelik dönemi ve sonrası için büyük bir titizlikle bakılması gerekir. Kedilerin hamilelik süreleri ile ilgili tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Ayrıca bkz: Kedi Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Kedilerde Hamilelik Dönemi

Kedilerin hamilelik dönemi tahmini olarak 58-67 gün arası sürer. Bu dönemde için dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Özellikle hormonların değişimi ile kedilerin davranışlarında değişiklikler meydana gelir. Sevimli olan kediler, bir anda agresif tavırlar sergileyebilir. Bu dönemlerde kedi sahipleri, kedileriyle daha fazla ilgilenmelidir. Özellikler beslenme konusunda. Hem kedi hem de yavrunun sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ancak aşırı yeme durumunda gerekli önlemleri almalısınız. Fazla yemekte kedilerde obezite ve parazit gibi problemler ortaya çıkabilir. Hamilelik sürecinde kedinizin veteriner kontrollerini yapmalısınız.

Kedilerin Hamileliği Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde hamilelik belirtileri 3. ya da 4. haftada ortaya çıkmaya başlar. 

Meme uçları koyu pembe bir renkte olur. İştahı sürekli olarak artar. Kediler insanlar tarafından karınları ile oynanmasından hoşlanırlar. Ancak oynamasına izin vermiyorsa mutlaka hamiledir. 5. haftadan itibaren karın bölgesi şişmeye başlar.

Kedilerde Hamilelik Süreci

Kediler doğum yaparken her kedi yavrusu doğduktan sonra ara verirler. Aralar 10 dakika ile 1 saat arası sürebilir. Karınlarında 2 ya da 5 kedi yavrusu taşıyabilirler.

Kedilerin doğum süresi yaklaşık 24 saattir. Kedinizin doğum sürecinin başladıktan sonra ona elinizi sürmeyin. Doğum sırasında ona dokunursanız heyecanlanabilir. 

Bu durum kedinin kaslarına zarar verebilir, doğum sonrasında kedi yavrusunun sakat kalmasına ya da ölmesine sebep olabilir. Eğer kedinizin doğumu 24 saati geçtiyse mutlaka veterinere götürmeniz gerekecektir. Hem kedi hem de yavrunun hayati tehlikesi olabilir.


Bu içeriğimizde Kedilerde hamilelik süresi ne kadar konusunu sizler için derledik.

Umarım sizler için faydalı olmuştur. Kediler hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız web sitemizi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.