Fırsatlar

Kediler Neden Kusar?

24-11-2022 10:10
Kediler Neden Kusar?

Kedilerde bazen kusma gibi problemler ortaya çıkabilir. Bu durum birçok sebepten dolayı olabilmektedir. 

Kusma problemi, bir hastalığın belirtisi gibi gözükse de, Normal bir hareket olarak da görülebilir. Kedi neden kusar. Yavru kedi neden kusar. Kediler neden mama kusar. Bu soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kediler Neden Kusar?

Kedilerin kusmasında birden fazla sebep sayabiliriz. Bunların sizin için detaylı bir şekilde açıklayalım.

Mama Değişikliği

Kedilerde kusma nedenlerinin başında gelir. Belli bir dönem sonra bir mamaya alışır ve hep onu tercih eder. Kedinizin mamasını aniden değiştirirseniz, midesi zarar görebilir ve sürekli kusmaya başlar. Bu durumun yaşanmaması için yeni ile eski mamayı karıştırarak vermelisiniz. Kediniz, hem yeni mamasına alışacak hem de midesi zarar görmeyecek.


Not:  Sitemizde yer alan kedi maması ürünleri ile birlikte, kedilerinizin daha sağlıklı beslenebilmesini sağlayabilirsiniz.

Tüy Yutmak

Kediler, tüylerini yalamayı seven hayvanlardır. Ancak bu sürekli bir şekilde gerçekleşirse yalamış olduğu tüyler midesine kaçabilir. Kaçan tüyler ancak kusma yoluyla çıkabilir. Bu yüzden kedinin kusmuğu tüy yumağı şeklinde olacaktır.

Depresyon

Kediler psikolojik olarak olumsuz etkilenen canlılardır. Onları sürekli mutlu etmeniz ve yalnız bırakmamanız gerekiyor. Yoksa kolay bir şekilde depresyona girerler. 

Depresyona girdikleri zaman daha sık kusuyorlar.

Hız Bir Şekilde Mama Yemek

Özellikle bu kusma durumu daha çok yavru kedilerde görülür. Çünkü yavru kedilerin mideleri çok küçüktür. Mama yemeyi çok sevdikleri için nerede durması gerektiğini bilemezler. Bir anda midesinde ağrı meydana gelir daha sonra kusmaya başlarlar. 

Kedi Paraziti

Kedi parazitinden dolayı kedi kusması çok sık görülen bir olaydır. Her yaşta görülmektedir. Eğer kedinizin kusmuğunda yabancı maddeler görüyorsanız parazitten kaynaklıdır. Bundan kurtulmak için kedinizi veterinere götürüp parazit tedavisini yaptırmalısınız.


Kediler neden kusar? Sorusunun cevabını bu şekilde açıklayabiliriz.


Yavru Kedi Neden Kusar?

Yavru kedi neden kusar? sorusunun cevabını şu şekilde açıklayabiliriz.

Yavru kedilerin kusması oldukça doğaldır. Bir hastalık belirtisi olmasına gerek yoktur. Kedinin gelişimi ile ilgili bir durumda olabilir. Yavru kediler, genellikle çok hızlı mama yedikleri için kusuyorlar. Diğer kediler önündeki yemeği almaması için hızlı yerler. 

Parazitlerde yavru kedinin kusma nedenlerinden biridir. Kusmukta, solucan, böcek gibi maddeler bulunabilir. Kedilerin yememesi gereken (Şeker) gibi besinlerden dolayı kusma meydana gelebilir. 

Kediler Neden Mama Kusar?

Kedi sahipleri ‘’kediler neden mama kusar’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

Kedilerin mama kusmasının en temel sebebi mamasının değişitirilmiş olmasından kaynaklanır. Ancak tercih edilen yanlış mamalarda kusma olayını gerçekleştirir.

Kedinizin sevdiği ve düzenli olarak yediği mamaları bir anda değiştirirseniz kusma davranışının yanı sıra alerjik ve bazı mide problemlerine neden olabilirsiniz. Veteriner tavsiyesiyle yeni mamayı kedinize yavaş şekilde alıştırmanız gerekiyor.

Bunun dışında yaş veya kuru mama tercihini de göz önünde bulundurmalısınız.


Aynı zamanda sitemizde yer alan kedi kumu 10 lt ürünümüze de göz atmayı unutmayın.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.