Fırsatlar

Kedilerde Egzama Nasıl Oluşur?

29-12-2022 15:26
Kedilerde Egzama Nasıl Oluşur?

Egzama, insanlarda olduğu gibi sevimli dostlarımız kedilerde de meydana gelmektedir. Alerjik dermatit bir cilt hastalığı olarak bilinir. Yediği mamalar, çevresel koşullar, bağışıklık sistemi gibi etkenler kedilerde egzamaya neden olabilir. 

Egzama kedilerin tüm bölgelerinde oluşabilecek bir rahatsızlıktır. Sivilce ya da etrafa dağılmış yara izi şeklinde oluşur. Alerjik semptomların yanı sıra stresten de oluşabilecek bir rahatsızlık olduğunu söylememiz gerekiyor. Cildin iltihap kapmasına ya da tahriş olmasına neden olur. Tahriş olan cilt bölgesi kızardıktan sonra kabuklanma yapar. 

Kedilerde Egzama Nedir?

Kedilerde egzama rahatsızlığı, kedi bir yere dokunduğu zaman ya da hava solunumu sırasında ortaya çıkmaktadır. Alerjenlere göstermiş olduğu tepkiden dolayı cilt kızarır, şişer ve kaşınır. Tüm bunlar sırayla meydana gelir.  Kediler dahil olmak üzere tüm canlılarda ortaya çıkan ve rahatsız eden bir cilt hastalığıdır. Kedilerde egzama vücutta tek bölge ortaya çıkar. Ancak tedavi edilmezse hastalık kedinin tüm vücuduna yayılır.

Kedilerde Egzama Nasıl Oluşur?

Kedilerde egzama oluşumu birçok sebepten dolayı olabilir. Vücutta genellikle kırmızı nokta şekilde dökülmelere meydana gelir. Bu durum kedileri için çok rahatsız edici bir durumdur. Stres, egzama oluşumun en büyük nedenlerinden birisidir. Kediler, sıkça strese girebilen canlılardır. Bu da ciltte dökülmelere neden olur. Kedinizin egzama rahatsızlığından kurtulmasını istiyorsanız mutlaka veterinere götürmelisiniz. Veteriner ağızdan alınacak ilaç tedavisi ile kısa sürede iyileştirecektir.


Ayrıca bkz: Kedilerde Ses Kısıklığı ve Larenjit


Kedilerde Egzama Belirtileri?

Kedi egzamasını iyileştirmek için hastalığın kaynağını öğrenmeniz gerekiyor. Kediniz için doğru tedavileri ancak bu şekilde uygulayabilirsiniz. rken teşhis edebilmek için hangi belirti ve semptomları arayacağınızı bilmeniz gerekir. Deri hastalıklarında, rahatsızlığı tetikleyecek semptomları önceden belirlemelisiniz. 


Kedilerde egzama belirtiler, aşağıdaki gibidir:


- Cildin kaşınması.

- Tüy dökülmesi.

- Ciltte lezyonlar ya da kırmızı noktalar oluşması.

- Deri kısmında oluşan kızarıklıklar, şişme ya da yayılma.

- Tahriş olan bölgeler.


Kedilerde Egzama Tedavisi 

Kedilerde egzama tedavisinin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler hem eve hem de veteriner gözetimi altında yapılır. Minik dostumuz olan kedilerin egzama hastalığı tedavisi şu şekildedir:

- Egzamanın Neden Kaynaklandığını Öğrenmelisiniz

Egzama hastalığını tedavi etmek için ilk önce hangi sebepten kaynaklandığını bulmanız gerekiyor. Sebebini bulduktan sonra hastalık geçmemişse kedinizi mutlaka veterinere götürmelisiniz.

- Veteriner Desteği Alın

Veterineriniz size en doğru tedavi yöntemlerini, kedinizin alacağı ilaçları ve kullanması gereken mamaları söyleyecektir. Tüm bunlar kediniz için yaparsanız sağlığına kısa sürede kavuşacaktır.

- Kedinizin Mamasını Değiştirmelisiniz

Kedinizin tüketmiş olduğu mamalar bir süre sonra alışkanlık yapmaya başlayacaktır.

Ancak bu durum kedinizi olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kedinizin mamasını nadiren de olsa değiştirmeniz gerekiyor. Veterinerinizin önerdiği kuru mamalar ile kedinizi hızlı bir şekilde tedavi edebilirsiniz.


Bu içeriğimizde Kedilerde Egzama Nasıl Oluşur? konusunu sizler için paylaştık. 

Umarım içeriğimiz sizlere faydalı olmuştur. Kediler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız sitemize tıklayarak diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. Ürünlerimizi satın almak istiyorsanız bizleri takip etmeyi unutmayınız.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.