Fırsatlar

Yavru Kedilerin 6 Temel İhtiyacı

17-01-2023 10:45
Yavru Kedilerin 6 Temel İhtiyacı

Bir evcil hayvana sahip olmak ve kendi haricinde canlının sorumluluğunu üstlenmek oldukça zorlayıcıdır. Kendi haricinde bir canlının ihtiyaçlarını görmek, onunla ilgilenmek ve en iyi şekilde yaşamasını sağlamak büyük bir sorumluluktur. Bakımını üstlendiğiniz yavru kedi ise, göstermeniz gereken önem çok daha fazla olacaktır. Yavru kedilerin özel ihtiyaçları vardır ve sürekli olarak bakım gerektirirler. Yavru kedilerin enerjisi hiçbir zaman tükenmez ve her zaman sağa sola koştururlar. Etraflarındaki herkesi, el hareketlerini, eşyaları ve diğer her şeyi bir oyuncak olarak algılayan yavru kediler, sürekli olarak hareket ederler. Tüm canlılarda olduğu gibi kedilerin yavruluk dönemi oldukça önemlidir. Yavru kediler anne sütünü bıraktıktan sonra bağışıklıklarında düşüşler yaşanır. Bu durumda çok daha özenli bir bakım gerektirirler. Sütü bıraktıktan sonra yavru kedilerin yeterli ve sağlıklı beslenmesinin önemi artar. Yavru kediler bu dönemde tuvalet eğitimlerini de doğru bir biçimde tamamlamalıdır. Burada sorumluluk büyük oranda kedinin sahibindedir. Yavru kediler iyi ve doğru bir biçimde eğitildiğinde sahipleriyle birlikte kaliteli yaşam şartlarında hayatlarına devam edebilirler.

1-Düzenli Sağlık Kontrolü


Yavru kedilerin sağlık durumlarının bozulmaması, hastalıklardan korunması ve bakımlarının gerçekleştirilebilmesi için düzenli olarak veterinere götürülmeleri gerekir. Sağlık kontrollerinin yanında yavru kedilerin aşılarının da tamamlanması gerekir. Olası hastalıklara karşı koruyan aşılar hem kedi sahibinin, hem de kedinin sağlığının korunmasını sağlar. Kedilerin en temel ihtiyacı sağlıklı bir yaşam sürmektir. Bu nedenle düzenli sağlık kontrolü yavru kedi bakımında olmazsa olmazdır.

2-Bakım Rutini


Kedilerin hangi yaşta olursa olsun düzenli bakıma ihtiyaçları vardır. Kediler; uzayan tırnaklarının kesilmesi, tüylerinin taranması, dişlerinin temizlenmesi gibi birçok işleme ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçları karşılamak için ise bir bakım rutini oluşturmak gerekir. Kedilerin bakım rutinine alışması için bu rutini yavruluk döneminde oluşturmak çok daha doğru olacaktır. Kedilerin sağlığının korunması için bakım rutinine erken dönemde alışmaları gerekir. Tüyleri taranan kediler, aynı zamanda sahipleriyle daha kuvvetli bağlar kurar ve aralarındaki iletişimi kuvvetlenir.

3-İnteraktif Oyunlar


Yavru kediler tıpkı insanlar gibi küçüklük dönemlerinde fiziksel ve zihinsel açıdan gelişirler. Bu gelişimi desteklemek için ise çeşitli oyunlar oynanabilir. Yavru kedilerin oyun oynaması hem kas hem de iskelet sistemlerinin gelişmesini sağlar. Aynı zamanda çeşitli yeteneklerinin de gelişmesine yardımcı olur. Kedilerin daha sosyal bir yaşam sürmesi için onlarla oyun oynanması, iletişime geçilmesi ve ilgilenilmesi gerekir. Yavruluk döneminde oyunlar oynamak kedilerin gelişimine katkı sağlar, bu sebeple temel ihtiyaçları arasında yer alır.

4-Temizlik


Kedilerin yaşam alanının temiz olması en temel haklarından bir tanesidir. Tuvalet ihtiyaçlarını giderdikleri kumların düzenli bir biçimde temizlenmesi, su ve mama kaplarının mikroplardan arındırılması, uyudukları alanın temiz tutulması oldukça önemlidir. Kediler pis kuma tuvaletlerini yapmazlar ve kirli kaplardan yemek yemezler. Kedilerinin yaşam alanının temiz tutulmaması sağlıklarına zarar verir. Bu nedenle düzenli bir biçimde kumlarının temizlenmesi, su ve mama kaplarının yıkanması önemlidir.

5-Konfor Alanı


Her canlıda olduğu gibi yavru kediler de kendilerine ait özel bir alana ihtiyaç duyarlar. Dinlenmek, uyumak ve sakinlik için konfor alanlarını kullanabilirler. Kedilerin kendilerine ait bir odası olması, onlar için oldukça büyük bir avantaj olsa da oda ayırmadan da kediler için konfor alanı oluşturulabilir. Kedi evleri, kedi salıncakları, kedi ağaçları kedilerin kendilerine ait bir alan oluşturmasında yardımcı olur. Bu eşyalar evin sakin bir yerine yerleştirildiğinde kediler kendilerini oraya ait ve güvende hisseder. 

6-Dengeli ve Kaliteli Beslenme


Yavru kedilerin en temel ihtiyaçlarından biri de dengeli ve kaliteli beslenmedir. Kedilerin yaşlarına uygun ve özel olarak üretilmiş mamalarla beslenmesi gerekir. Bu nedenle iyi bir araştırma yaptıktan sonra mama satın almakta fayda vardır. Satın alınan mamanın kedilerin bağışıklık sistemini, kas ve iskelet sistemini, sindirim sistemini ve beyin gelişimini desteklemesi gerekir. Yavru kedilere tıpkı bir bebek gibi özenle bakılmalıdır. Kullanılan kedi mamalarının protein açısından zengin olması, vitamin ve mineraller içermesi yavru kedilerin gelişimini desteklemeye yardımcı olur. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.