Fırsatlar

Kedilerde Mantar Hastalığı Nedir?

09-11-2022 13:40
Kedilerde Mantar Hastalığı Nedir?

Evcil hayvanlarda tamamından görülen mantar hastalığı, kedilerde daha sık görülür. Bunun sebebi ise tüylerinin sık olması ve bağışıklık sistemlerinin gelişmemiş olmasından kaynaklanır. Kedilerde mantar enfeksiyonu, hızlı bir şekilde bulaşır ve erken tedavi edilmezse başka hastalıkların habercisi olabilir. Kedilerde mantar neden olur? sorusunun cevabını detaylı bir şekilde sizlere açıklıyoruz.

Kedilerde Mantar Hastalığı Nedir?

Kedilerde mantar sık görülür. Kolay bir şekilde bulaşabilir. Bu hastalık kedilerin ortamda bulunan mantarları soluması dan dolayı kaynaklanır..Vücudunda kesik ve yaralar sebebiyet verebilir. Kedilerde mantar hastalığı, cinsi, cinsiyeti ve yaş farketmeden kediyi etkileyebilir. Bulaşması kolay olduğu için mantar hastalığı kedilerde en sık rastlanan hastalıklardan biridir. Bu mantar enfeksiyonunun bulaştığı yer kedinin dışkısı da olabilir. Toprağa dışkısını yapan bir kedi topraktan mantar ile temas alabilir. Bazı kedilerde cilt problemlerine yol açarken, bazılarıysa kedilerde solunum sorunlarına yol açabilmektedir. Genelde sokak kedilerinin bakımsızlığından dolayı ortaya çıkmış olarak bilinsede. Evcil kedilerde de mantara rastlanabilir


BigCat olarak her geçen gün ailemiz ile mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktayız. Yenilenen ve güncellenen ürünlerimiz arasında çam peleti ürünlerimize göz atmayı unutmayın. Bu sayede kedileriniz çok daha mutlu ve sağlıklı bir ortamda hayatlarına devam edebilirler.

Kedilerde Mantar Belirtileri

Kedinizin bakımını her ne kadar önem verseniz bile ister istemez bağışıklık sistemleri zayıflayabiliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde kedi beslenmelerine daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Çünkü kedilerde mantar belirtileri, enfeksiyona neden olan mantar türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kedilerde mantar enfeksiyonunun belirtileri şu şekildedir:

- Ciltte kızarıklık

-Tüy dökülmesi

- Deri pullanması

- Ciltte kötü koku

- Yağlanma

- Deride kalınlaşma

- Lenf bezlerinde şişkinlik

- Halsizlik

- Depresyon

- Kaşınma

- Yüksek ateş

- Göz problemleri

- Akciğer ve idrar yolu enfeksiyonları

- Sık sık hapşırma

- Burunda şişlik

- Nöbetler

- İshal

- Öksürük

Kedilerde Mantar Tedavisi Nasıl Uygulanır?


Kedilerde mantar tedavisi için yapmanız gereken ilk şey kedinizin veteriner gözetimi altında kontrol ettirmeniz olacaktır. Veteriner, uygulanacak tedaviye öncelikle kedinizde enfeksiyon oluşumuna neden olan mantar türünü teşhis edecektir. Daha sonra mantar hastalığı için özel olarak geliştirilen pomadlar, ilaçlar ve kremlerle tedavi edilmeye çalışılır. İş bununlada kalmıyor. Kedinizin bakımı için özel şampuanlarla sürekli yıkamalısınız. Mantar hastalığının nüksetmemesi hem de enfeksiyonun diğer kedilere geçmemesi için gerekli önlemler almak zorundasınız. Bunların arasında kedinizin yatağı, battaniyesi, kullandığı ve temas ettiği ne varsa herşeyi temizlemelisiniz. Yoksa bu eşyalardan başka kedilere mantar bulaşabileceği gibi hasta olan kedi tedavi edilse dahi tekrardan mantar hastalığına yakalanabilir. Bunların yanı sıra enfeksiyonun yeniden ortaya çıkmaması için evinizi de iyice temizlemeniz gerekiyor. Bu yöntemler, ​​kedilerde mantar tedavisinde kesin çözüm diyebiliriz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.