Fırsatlar

Kedi Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

15-12-2022 16:35
Kedi Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Minik dostlarımız kediler, insanların hayatlarında önemli bir yer edinen canlılardır. İnsanlar, kedilerin yanında mutlu, huzurlu ve rahat hissederler. Kediler de onların yanından hiç ayrılmak istemezler. İnsanlar kedi sahiplenmeye karar verdiler ise, bu konu hakkında tüm detayları öğrenmeleri gerekiyor. Uzaktan bakıldığı zaman kulağa hoş gelse de, kedi sahiplenme konusu ciddi bir şekilde düşünülmelidir. Eğer bir kedi sahiplenmek istiyorsanız, onların davranışlarını, ihtiyaçlarını ve bakımı için gerekli olan tüm bilgileri öğrenmelisiniz.

Kedi Sahiplenmek İçin Ne Yapılması Gerekir?

Kedi sahiplenmek, ciddi bir sorumluluk gerektirir. Unutmayın; sahibi olmak istediğiniz kedi sizin eşyanız değil, evinizin bir bireyidir. Onun da diğer insanlar gibi ihtiyaçları olacaktır. Ancak, insanlar gibi ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Kedinizin ihtiyaçlarınız sizin karşılamanız gerekiyor. Kedi sahiplenme konusunda, sizlere gerekli bilgileri anlatacağız.


Ayrıca bkz: Kediler Neden Kusar? yazımızı okumak için sitemizi takip etmeyi unutmayınız.

1. Kedinize Tuvalet Eğitimi Vermelisiniz

Kedinizi belli bir düzende yetiştirmek için ilk önce tuvalet eğitimi ile başlamalısınız.

Tuvalet eğitimi, sabır gerektiren bir iştir. Ancak kolay kazanılabilir. Kedinizin tuvaletini yapabilmesi için ilk önce bir alan belirlemelisiniz. Kedi kumunu belirlemiş olduğunuz yere koyarak tuvalet alışkanlığını kazandırabilirsiniz. Kedinin tuvaleti geldiğinde aklına ilk olarak kedi kumu olan bölge gelecek ve tuvaletini hep oraya yapacak.

2. Kedinizi Mutlaka Ödüllendirin

Kedinize, herhangi bir konuda eğitim verirken onları ödüllendirin. Örneğin, öğretmiş olduğunuz bilgileri doğru bir şekilde yaparlarsa, onlara kemik ya da yaş mama verin. Bu yöntemi uygularsanız, kediniz eğitimlerde daha başarılı olacak ve günlük hayatta zorluk yaşamayacaktır.

3. Evinizin Kedi Yaşamı İçin Uygun Olduğunu Kontrol Edin

Evinizde kedi beslemeye karar verdiyseniz, bu konu hakkındaki etkenleri bilmeniz gerekiyor. Eviniz kedi beslemeye elverişli olmayabilir. Hatta bazı tehlikeli durumlar yaşanabilir. Bunların olmaması için, evinizin sürekli temiz olması, balkon ve pencereleri kediniz için güvenli hale getirmeniz gerekir. Ayrıca içerisinde kimyasal madde bulunan ürünleri kedinizden uzak tutmalısınız.


4. Kediniz İçin Doğru Mamayı Seçin

Kedinizin düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi için, yiyeceği mamanın besin değerleri ve özelliklerini bilmelisiniz. Kontrolsüz bir şekilde alınan kedi mamaları mide ve bağırsak hastalıklarına yol açabilir. Örneğin, seçim yaparken, kedinizin durumuna göre yavru kedi ya da kısırlaştırılmış kedilere özel mamaları tercih edebilirsiniz.

5. Kedinizin Kumunu Düzenli Bir Şekilde Temizleyin

Kedi kumunun dağılabilme özelliği olduğundan dolayı, etrafa kolay bir şekilde saçılabilir. Hem ev hem de kedinizin temiz kalması için, bir poşet ve kürek yardımı ile topaklanan kedi kumunu temizlemelisiniz. 

6. Tüy Bakımını İhmal Etmemelisiniz

Kediler, belli dönemlerde tüy dökerler. Bu durum onlar sinir bozucu olabiliyor. Sahiplerine karşı hırçın davranışlar sergiliyorlar. Tüy dökülmesini engellemek için kedinizin tüylerini tıraş edebilirsiniz. Ayrıca tüy dökülmesine karşı özel olarak hazırlanan şampuan ve saç kremleri bu konuda etkili olabilir.

7. Kedinizi Düzenli Olarak Veterinere Götürmelisiniz

Kedinizi sahiplendikten sonra dikkat etmeniz gereken etkenlerden birisi de kedinizin sağlık durumundan emin olmaktır. Veteriner kontrolünde kedinizin aşı ve sağlık durumunu öğrenebilirsiniz. Kediniz, bu süreçte kendisini huzursuz hissedebilir. 

Onu yanınızdan ayırmayarak sakinleştirebilirsiniz. Sizin yanınızda kendisini güvende hissedecektir.


Ayrıca bkz: Kedi Sesleri ve Anlamları Nelerdir? konusunu merak ediyorsanız biz takip edebilirsiniz.


Bu içeriğimizde Kedi Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler konusunu sizler için hazırladık. Umarım içeriğimiz sizler için faydalı olmuştur. Kedi sahiplenmek ile Sitemizdeki kediler ile ilgili diğer içeriklerimizi incelemek istiyorsanız bizleri takip etmeyi unutmayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.