Fırsatlar

Kedi Sesleri ve Anlamları Nelerdir?

26-10-2022 10:52
Kedi Sesleri ve Anlamları Nelerdir?

“Kedilerde insanlar gibi konuşuyor” cümlesi ile blog yazıma giriş yapmak sizin de dikkatinizi çekecektir. Bildiğiniz üzere kediler zaman zaman miyavlama ile birlikte farklı ses tonları ile bizlere birşey anlatmaya çalışmaktadır. Aslında birçok zaman karnının acıktığını, susadığını ya da tuvaletinin geldiğini farklı hareketler ile birlikte anlayabilmekteyiz. Bazı durumlarda da ses olarak bir şeyler anlatmaya çalışmaktadırlar. Birçok zaman “Acaba kediler kendi aralarında konuşuyor mu?” sorusunu da kendimize sorabilmekteyiz. 


Sizler için bu konuya özel olarak başlıklar ile kedi sesleri ve anlamları şeklinde bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Bu sayede birçok farklı ses ve anlamını duymuş olacaksınızdır. Dilerseniz kısaca seslerimize bir bakalım. Aynı zamanda çam peleti ürünlerine de göz atmayı unutmayın. 

Kedi Sesleri

İlk olarak ne tür kedi seslerinin olduğuna maddeler halinde bakmak istiyorum. Çünkü birçok kişi yazımıza girdiğinde “Acaba bu ses var mıdır?” sorusunu bizlere yöneltecektir. Baktığımızda birçok kedi sesi olduğunu söylemek mümkündür. Hızlıca maddelerimize geçiş yapabilir ve ne tür seslerin olduğuna bakabiliriz. 


 - Mırlama ya da gırlama,

- Miyavlama,

- Tıslama,

- Uluma (inleme),

- Kalın bir şekilde bağırma,

- Hırlama,

- Cıvıltı.


Burada yer alan maddelere baktığımızda genel olarak kedi seslerini görebilmek mümkündür. Şimdi gelin diğer başlığımız altında burada yer alan kedi sesleri anlamlarına hızlıca bir göz atalım. Aynı zamanda kedi maması ürünleri ile kedilerinizi daha sağlıklı besleyebilirsiniz. Gelişim süreçlerine büyük bir etken olacaktır.

Kedi Sesleri Anlamları

Sizlerin de bu konuda bilgi ve farklı ses ses tonları varsa, yorumlarda belirtmeyi ve bizlerle birlikte paylaşmayı unutmayın.

Kedi Mırlama Sesi

Kedilerin en gizemli yanlarından birisi de mırlama sesidir. Henüz tam olarak bir teşhis konulmuş değildir. Fakat tabi kedi mırlama sesi üzerine uzmanlar tarafından farklı iddialar yer almaktadır. Genel olarak mırlama durumları kedilerin mutlu olduğu zamanları ifade etmekteymiş. Özellikle kediler, yavru kedilerini emzirirken fazlasıyla mırıldamaktadır. Tabi mırıldanma seviyesi eğer sizin kedinizde fazlaysa, mutlaka bir veterinere getirmenizi tavsiye etmekteyim. 

Miyavlama

Kedi dendiğinde akla ilk olarak miyavlama sesi gelebir. Bu noktada tabi kediler genel olarak bize birşey anlatmak istemektedirler. Genel olarak miyavlama sesi “acıktım” ya da “beni sev” gibi durumlarda yapılmaktadır. Aynı zamanda miyavlayarak da bir şeyi işaret ediyorlar olabilir. Örnek olarak kapıya giderken miyavlama yaparsa, kapının açılması gibi durumlar örnek verilebilir. Kedinizi iyi anlamanız ve miyavlama sesini çözebilmeniz önemli bir konudur. 

Kedi Tıslama Sesi

Birçok zaman evin içerisinde yılan olduğunu düşünebileceğiniz bir ses türüdür. Genel olarak kedi tıslama sesi agresif durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu tür durumlarda peki ne yapılmalıdır? Kedinizin üstüne fazla gitmemenizi tavsiye etmekteyiz. Aynı zamanda kediler bu tür tıslama seslerinde tüylerini de kabartmaktadır. Tehlike çanları varken fazla dokunmamanızı ve sakin olarak kalmasını sağlamanız en doğru adım olacaktır.


Kedi Uluma Sesi

Yapılan araştırmalara göre kedi ulama sesi genel olarak üzülme ya da korkma durumlarında ortaya çıkabilmektedir. Doğal bir davranış olarak gözükse dahi dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir. Aynı zamanda farklı nedenlerden dolayı da uluma ihtiyacı duyabilmektedirler. Su, yemek gibi ihtiyaçlar da başlıca nedenlerden birisi olmaktadır.


Kedi Bağırma Sesi 

Kedilerin genel olarak kavga öncesinde çıkardığı bazı ses tonları mevcuttur. Bu ses tonları genel olarak ağlayan bir bebek sesine de benzemektedir. Tabi bu ağlama sesi bağırma gibi çıkmaktadır. Eğer bu şekilde bir ses uğultusu varsa, kediniz büyük ihtimalle bir kediye ya da size saldıracaktır. Tehlikeli bir durumdur. 


Kedi Hırlama Sesi

Mutluluk ve kızgınlık ile alakalı bir ses tonu var desek? Çünkü kedilerin hırlama sesleri tamamen mutluluk ya da kızgınlık ile ilişkili durumlarda çıkmaktadır. Oyun oynarken, sevilirken, korku durumlarında, stres gibi birçok farklı durumlarda kedi hırlama sesi ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda kuyruk hareketleri de önemli bir faktördür. Uyurken bir hırlama sesi varsa, rüya görme ya da horlama olarak bilinmektedir.

Kedi Cıvıltı Sesi

Kedinizin kuş cıvıltısı gibi bir ses tonu ile ses çıkardığını duymak nasıl olurdu? Duyanların sevindiğini ve mutlu olduklarını söylemek mümkündür. Kediler eğer bir cıvıltı sesi çıkarıyorsa, mutlaka bir av peşindedir. Camdan dışarı bakmalar ya da aynı ortamda bir kuş olması gibi birçok sebep bu durumu ortaya çıkarmaktadır. 


Bu içeriğimizde kedi sesleri ve anlamları ile alakalı blog yazımızı paylaşmaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan topaklanan kedi kumu ürünümüze de göz atmanızı tavsiye etmekteyim. Partikül takviyeli olduğu için sizlere buradan önermek istedim. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.