Fırsatlar

Kediler Üşür Mü ? Kedinizi Soğuktan Nasıl Koruyabilirsiniz ?

13-02-2023 11:49
Kediler Üşür Mü ? Kedinizi Soğuktan Nasıl Koruyabilirsiniz ?

Hava şartlarının zorlaşmaya başladığı kış mevsiminde akla gelen ilk konulardan biri minik dostlarımızın üşüyüp üşümemeleri olmaktadır. Özellikle evde beslenen ya da sokakta yaşayan kedi dostlarımızın, sahip olduğu tüyler sebebiyle soğuktan korunduğu düşünülüyor. Peki bu durum gerçekten böyle mi yoksa kediler üşür mü?

Önerilen İçerik : Kedi Piresi ile Nasıl Mücadele Edilir ?


Tüm canlıların olduğu gibi kedilerinde konforlu ve güvenilir bir yaşam hakkı bulunuyor. Ancak yaşamını sokakta geçiren ya da evde beslenen ancak üşümesi dikkate alınmayan kediler, kış mevsiminde zorlu hava şartlarıyla baş başa kalabiliyor ve üşüyerek ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu sebeple kış mevsimine girmeden önce tüy döken kediler, soğuk havalara karşı tedbir almaktadır. Ancak bu tedbir çoğu zaman yetersiz kalıyor. Özellikle kış gecelerinde kedilerin hipotermi ile karşılaşması yüksek bir ihtimaldir. 


Kedilerin soğuktan korunmasını sağlayabilecek ilk ve en önemli yöntem kedi evleri olmaktadır. Hem ev kediniz hem de sokaktaki kediler için yumuşak ve sıcak tutan bir kedi evi temin ederek sevimli dostlarınıza güzel ve korunaklı bir yuva hazırlayabilirsiniz.

Kedilerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Kediler de tüm canlılar gibi üşümeye meyillidir. Elbette üşüme oranları, sahip olduğu tüy yapısı, tüy uzunluğu ve sıklığına göre değişiklik gösterir. Fakat normal yaşam şartlarından daha düşük sıcaklıklara sahip ortamlarda kedilerin burnu, kulakları ya da patilerine dokunarak üşüyüp üşümediğini fark edebilirsiniz. 


Buna ek olarak kediler de insanlar gibi titreyerek üşüdüğünü gösterebilir. Titreyen bir kedinin pati, burun ya da kulaklarına dokunarak titremesinin soğuktan kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sırtı kamburlaşan ya da kabaran kedilerde bu hareketi üşüdükleri için yapabilir. Sıcak yerlere sığınma isteği ve sürekli hareketsiz durma gibi belirtilerde kedilerin üşüdüğünü gösterebilir.

Kediler Soğuktan Nasıl Korunur?

Kediler üşütür mü? sorusuna evet cevabını verebileceğimize göre diğer dikkat edilecek konuya geçebiliriz. Kedilerin soğuktan ve soğuğa bağlı oluşabilecek hipotermiden korunabilmesi için normalin altında soğuklarda kendini sıcak tutacak bir alanda kalması önemlidir. Ev kedilerinde soğuktan üşütme sorunu ile karşılaşılması düşük olsa da sokakta yaşayan patili dostlarımız için kedileri soğuktan koruma yöntemlerini deneyebiliriz. 


Bunlardan en önemlisi elbette kedi evleri olmaktadır. Kedi yatağı ya da kedi evi ile sevimli dostlarımızın soğuğa karşı kendilerini daha sıcak tutmasını sağlayabilirsiniz. Kedilerin soğuktan zarar görmemesini ve soğuktan korunmasını sağlayacak bir diğer yöntem bolca hareket etmesidir. Çeşitli oyunlar ve hareketler ile hareket etmesini ve soğuğa karşı daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.