Fırsatlar

Kedi Tırmalaması Nedir? Nasıl Önlenir ?

22-12-2022 14:50
Kedi Tırmalaması Nedir? Nasıl Önlenir ?

Minik dostlarımız kedileri sevmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Şirin ve sevimli olan bu canlılar insanlara hiçbir zaman zarar vermek istemezler. Ancak bazı zamanlarda kediler sahiplerini tırmalıyorlar. Kedi tırmalaması ciddi bir problem olabilir. Bunun için problemin kaynağını öğrenmelisiniz. Kediler kendilerini savunma ihtiyacı hissettikleri zaman bu tür davranışlarda bulunabiliyorlar. Kedi tırmalaması, bir sağlık sorunu belirtisi olabilir. Vakit kaybetmeden kedinizi veterinere götürmelisiniz.

Kedi Tırmalaması Nedir ?

Kedi tırmalaması, kedilerin zaman zaman göstermiş olduğu davranışların başında gelir. Genellikle, insanların dikkatini çekmek için yapsalar da, bir hastalık belirtisi de olabilir. Kediler etrafında ne varsa hepsini tırmalayabilir. 

Duygularını ifade etmek için göstermiş olduğu davranışlardan biridir. Bu davranışı sadece tanımadığı insanlara değil sahiplerine bile gösterebiliyorlar. Mutlu ve stresli oldukları zamanda bir yerleri tırmalayabilirler. Onları durdurmak mümkün değildir. Kedi tırmalaması, kedileri değilse bile sahiplerini aşırı derecede rahatsız edebilir. 


Ayrıca bkz: Kediler Neden Hırlar?

Kedi Tırmalaması Bir Hastalık Belirtisi Midir ?

Kedi tırmalaması, bazı durumlarda hastalık belirtisi olabilir. Kediler kendilerini anlatmak için bazı durumlarda insanları tırmalayabilirler. Bu onlar için doğal bir reflekstir. Kediler, ihtiyaçlarını el ve ayak görevi gören patilerle karşılarlar. 

Patilerdeki pençeler zaman geçtikçe gelişiyor. Bu durum insanları bazen rahatsız edebiliyor. Kediniz, tırmalama davranışını bir sağlık probleminden dolayı sergiliyorsa mutlaka veterinere götürmelisiniz.

Kedi Tırmalaması Nasıl Önlenir ?

Kedi tırmalaması, minik dostumuz kedilerin sık sık göstermiş olduğu davranışların başında gelir. Ancak bir yerleri tırmalayarak patilerine zarar verebilir. Bunun dışında evinizdeki mobilyalarınız da zarar görebilir. Bu durumun önüne geçmeniz mümkün olmayacaktır. Bunun yerine kedinize tırmalayacak yerleri kendiniz oluşturmalısınız. Hatta gerekirse bunun için bir şeyler üretmeniz gerekmektedir.

Bir tırmalama tahtası temin ederek ya da kendiniz yaparak kedi tırmalama sorununu çözebilirsiniz. Tırmalama tahtasına kedi nanesi sürerek ya da fare resmi yapıştırarak

kedinizin dikkatini oraya vermesini sağlayabilirsiniz.



Bu içeriğimizde Kedi Tırmalaması Nedir ? ile ilgili tüm detayları sizler için hazırladık. Umarım içeriğimiz sizler için faydalı olmuştur. Eğer içerik hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Kediler hakkında diğer içeriklerimize göz atmak için sitemizi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.