Fırsatlar

Kediler Neden Hırlar?

08-11-2022 08:55
Kediler Neden Hırlar?

‘’Kediler neden hırlar?’’ sorusu bir çok kedi sahiplerinin merak ettikleri konuların başında gelmektedir.  Kedilerin tepki verme şekillerinden birisi hırlamaktır. Onlar insanlar gibi konuşamaz veya başka türlü tepki veremezler. Sevilirken, oyun oynarken ya da mutlu olduklarında kedilerin hırlaması göze çarpar. Kedilerin hırlaması, bir sağlık sorununun habercisi de olabilir. 

Kediler Neden Hırlar?

Kedilerin özelliklerinden biri de hırlamaktır. Kedi hırlaması neden olur? sorusunun cevabı pek çok şekilde açıklanabilir. Genellikle hırlamalar kedilerin yavru oldukları aynı zamanda sevgi ve ilgiye muhtaç oldukları dönemdir. Kediler henüz yavruyken bunu daha fazla yaparlar.Annelerinin yanında olan kedilerin hırlaması daha çok duyulur. Kedi hırlamalarının farklı nedenlerini sizler için sıraladık:

- Kediler aç olduklarında hırlayabilir.

- Strese girdikleri zaman yapabilir.

- Sevilmek istedikleri zaman bunu yapabilirler

- Sağlık problemleri olduklarından zaman zaman hırlama yapabiliyorlar.

- Oyun oynamak istedikleri zaman hırlarlar.

- Hasta olduklarında hırlayabilirler.

- Bir şey söylemek istedikleri zaman hırlarlar.

- Hamile oldukları dönemde doğum zamanı yaklaştığı için hırlama sesi çıkarabilirler.

- Köpek, kuş ve fare gibi hayvanlarla karşılaştıkları zaman hırlayabilirler.


Topaklanan Kedi Kumu

Kediler Uyurken Neden Hırlar?

Kedinizin uyurken hırlamasının birkaç nedeni olabilir. Bu durum bir hastalığın işareti. değildir. Kedilerin uykularında hırlama durumu sık rastlanır. Uykularında miyavlayıp tekme atabilirler. Bu da kedilerin göstermiş olduğu bir reflekstir. Uyku esnasında rüya görmeleri hırlama sebeplerinden birisidir. Bazı durumlarda hırlama yerini horlamaya alabilir. Bu da bir karışıklığı sebebiye verebilir. Kedi sahipleri ikisini karıştırabiliyorlar.  Bir takım dış etkenlerde kedinin hırlamasına neden olabilir. Yapılan bazı araştırmalar kedi hırıltısının düşük frekanslı seslerin kemik yoğunluğunu artırdığını ve sağlık üzerinde olumlu etkiler yaptığını gösteriyor. Bu özelliğin kedilerde bir çeşit kendi kendini iyileştirme durumu olabiliyor. Kedi hırlamasının aslında birçok faydası bulunur. Vücutlarda bulunan kırık ve yaraları çabucak iyileştirir. Nefes almalarını kolaylaştırır. Kas ağrılarını ya da şişkinlikleri tedavi eder.

Yavru Kedi Neden Hırlar?

Yavru kedilerin hırlamasının nedeni, annesine mesaj vermesi anlamına gelir. Bir çeşit ‘’ben buradayım’’, ‘’ben iyiyim’’ demektir.Yavru kediler, annelerinin yanında sevgi ve şefkate son derece ihtiyaçları oldukları için hırlamaları fazladır.  Ancak kedi büyüdüğü zamanda bu davranış devam eder. Kediniz hırlaması bir hastalıktan kaynaklandığından süpheleniyorsanız en kısa zamanda veterinere götürmenizi tavsiye ediyoruz. Erken teşhis ve tedavi almak, ciddi ve geri dönüşü olmayan durumların oluşmasını önleyebilir.

Kedi Maması
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.