Fırsatlar

Çam Peleti Nedir? Avantajları Nelerdir?

28-10-2022 21:52
Çam Peleti Nedir? Avantajları Nelerdir?

Çam peleti, yenilenebilir bir bioyakıttır. Ormanda ve tarım çalışmalarında kullanılan çeşitli atıkların birleştirilip işlenmesiyle meydana gelmektedir.

Pelet silindir veya misket şeklindedir. Ölçüleri genel olarak 6-10 mm çapında, uzunluğu ise 10-40 mm arasındadır. 

- Çam peleti kedi kumunun en büyük avantajlarından birisi %100 doğal olmasıdır.        
- Herhangi başka bir zararlı madde içermemektedir. 

- Kedilerin yalaması veya yutması sonucunda zarar vermez. Tam tersine onlar için sağlıklıdır.

- Çam peleti kesinlikle kedilerin ayaklarına, tüylerine yapışmaz veya evin etrafına dağılmaz temizlemesi kolaydır. 

- Doğada kolayca çözülebilir. 

- Kokulu kedi kumu kullanmak isteyen kedi sahipleri için çam peletini tavsiye edebilirim.

Çam Peleti Kedi Kumu Nedir?

Kedi kumu çam peleti, betonit veya kristal kumlara göre daha hafif olduğunda kolayca taşınabilir ve aynı zamanda daha ekonomiktir. Kediden gelen sıvı ve koku kolayca emilip, topaklanır ve daha sonra topaklanan çam peleti kedi kumu, kolay bir şekilde temizlenebilir. Kedinizin dışkısını rahatça çöpe atabilirsiniz. Çam peleti kedi kumu antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bazı insanlar kedi kumlarından dolayı çeşitli alerjik hastalıklara yakalanabilir ya da astım olabilirler. Ancak çam peleti kedi kumu insanlar için sağlıklıdır ve bakterilerin etrafa yayılmasını önlemektedir. 

Kedi Kumu ve Çam Peleti Arasındaki Fark Nedir?

Çam peleti ve kedi kumunu birbirinden ayıran özellikler şunlardır:

- Betonit kedi kumlarının fiyatları oldukça yüksektir. Çam peletinin fiyatı ise diğer kumlara göre daha uygundur.

- Kediler normal kedi kumlarına kısa sürede alışıyorlar. Ancak çam peletinin alışma süresi uzun olabilir.

- Çam peletinin taneleri silindir misket şeklinde olduğu için etrafa dağılma ihtimali çok düşüktür; kedi kumları kedinin patilerine yapıştığı için kolay bir şekilde etrafa dağılabilir.

- Çam peletinde doğal bir çam kokusu vardır, uzun bir süre gidebilir. Kedi kumunun güzel kokusu ise kedi dışkı veya idrarını yaptığı zaman yok oluyor.

- Kedi kumu toz yapabilir ve etrafa kolayca yayılır. Çam peletinde ise toz bulunmaz.

 

Ayrıca bir diğer blog içeriğimiz olan kedi sesleri ve anlamları yazımızda da göz atmayı unutmayın. 

Çam Peleti Nasıl Temizlenir?

Çam peletini temizlemek için kedinize ilk önce elekli kedi tuvaleti almanız gerekir. Çünkü kabının içi ve etrafı daha kolay temizlenmektedir. Elekli kum kabının iki tane tabanı bulunur. Üst tabanında elekli kısmı altında ise zemin kısmı vardır. Elekli kısmı kaldırdığınızda peletler veya tozlar kedinin çişiyle birlikte dibe çöker. Sadece kedi dışkısı üst tabanda kalır. Böylece kedinin pisliğini temizlemek kolaylaşır. Ancak dışkıyı kürekle almanız gerekir. Kedi kumunda ise kedinin çişi ve kakası elekte kalmaktadır.

Çam Peleti Kedi Kumu İçin Nasıl Tuvalet Kullanılmalı?

Çam peleti kedi kumu kullananlar için peletin cinsine göre bir tuvalet kabı almanız gerekecektir. Topaklanmayan çam peleti kullanırsanız, kedinin idrarının değdiği yer talaşa dönüşür, kakasıyla birlikte idrarını da kürek yardımıyla atabilirsiniz. Fakat topaklanan çam peleti kedi kumunda çişlerinin olduğu kısım toza dönüşeceği için elekli bir tuvalet kullanırsanız işiniz oldukça kolaylaşacaktır.

 

Çam Peleti Ne İşe Yarar?

Çam peleti kedi kumu, patili dostlarımız için özel olarak üretilen bir kum türüdür. Sağlıklı ve koku yapmayan özellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır.

Çam Peleti Kedi Kumu Zararlı Mı?

Çam peleti ürünlerinin çevreye ya da patili dostlarımıza herhangi bir zararı yoktur. Diğer kedi kumu ürünlerine göre çok daha sağlıklı ve hafif bir yapısı bulunmaktadır

Çam Peleti Topaklanır Mı?

Günümüzde üretim olarak iki farklı çam peleti yer almaktadır. Bunlar topaklanan ve topaklanmayan olarak ikiye ayrılmaktadır. Satın alırken topaklanan kedi kumu ya da topaklanmayan kedi kumu olarak seçmeniz gerekmektedir.

 







IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.