Fırsatlar

British Shortair Kedi Nedir? Cinsleri Nelerdir?

24-10-2022 13:51
British Shortair Kedi Nedir? Cinsleri Nelerdir?

Kediler ile alakalı blog içeriklerimiz son zamanlarda bir hayli ilgi görmektedir. Bu içeriğimizde de british kedi cinsleri ile alakalı merak edilenleri cevaplamak istiyorum. Bu sayede aklınızda yer edinmiş olan soruları kolaylıkla kafanızdan atmış olacaksınızdır. Bildiğiniz gibi günümüzde british kedi cinsleri pek fazla bilinmemektedir. Bu sebepten dolayı da birçok kişide merak durumu oluşabiliyor. Dilereniz hızlıca merak edilen konu başlıklarımıza geçiş yapabiliriz. Bu sayede ne tür bilgilerin yer aldığını da görmüş olabiliriz. 

British Kedi Nedir?

British kediler, karakter olarak uysallığı ile birlikte ön plana çıkmaktadırlar. Özellikle de ev hayatında insanlar ile ev hayvanları ile birlikte harika bir uyum sağlamaktadırlar. Zeki olmaları ile birlikte British shortair kedilerin yaramazlık yapmadıklarını ve tek başına kalsalar dahi uslu bir şekilde durmaya devam ettiklerini söylememiz doğru olacaktır. 


Görünüm olarak bakıldığında her ne kadar tembel gibi gözükseler dahi, aslında öyle değillerdir. Özellikle oyunu ve hareket etmeyi çok severler. Tabi bu noktada aklınıza etrafın dağılması gibi durumlar gelebilir. Hiç endişe etmeyin çünkü kolay kolay koşarak etrafı dağıtmazlar. Sahipleri ile bol bol oyun oynayarak uyum sağlamayı seven bir kedi cinsidir. Bu sebepten dolayı birçok kişi british kedi ırkı sahiplenmek istemektedir. Uysallığı ve temizliği ile birlikte birçok kişinin tam olarak istediği bir ev arkadaşıdır.

British Kedi Karakter Özellikleri

Genel olarak baktığımızda yukarıda birkaç özelliğinden bahsetmiş bulundum.Öncelikle british kedilerin uysallığı ön plana çıkmaktadır. Özellikle de ev halkı ve evde yer alan evcil hayvanlar ile birlikte harika bir uyum sağlamaktadır. Bunun yanında tabi zeka ve oyun oynama sevgisi de sevilen özelliklerden birisidir. Baktığımızda British Shorthair yavru ya da yetişkin bir kedide fark etmeksizin uysallıklar aynıdır. Oyun oynama kısmında da diğer kedi cinslerine göre büyük bir fark yer almaktadır. Oyun oynama denildiğinde aklınıza ilk olarak British Shorthair gelebilir. Sahipleri ile birlikte bol bol oyun oynarlar. Oyun oynarken de yaramazlık yapmadan ve etrafı dağıtmadan dikkatlice oyunu oynamaktadırlar. 


Ağır başlı olarak hareket etmeleri, beraberinde olgunluğu da getirmektedir. Eğer ev hayatınız genel olarak sakin bir şekilde geçiyorsa, mutlaka bu kedi türüne göz atmanızı tavsiye ederim. Yoğun bir yaşam temponuz olduğunda kediniz ile vakit geçiremeseniz dahi, bu durumu problem etmeyecektir. Evde yalnız kalsa dahi bu durum onun için bir problem değildir. Sessiz ve sakin bir şekilde sizin gelmenizi bekleyecektir. 


Kedi Maması

British Kedi Maması

Her kedinin özel bir beslenme profili yer almaktadır. Tabi burada kedi cinsleri büyük bir önem taşımaktadır. British Shorthair kedi maması alanında da farklı olarak üretilerek satılan mamalar yer almaktadır. Bu ırka özel olarak üretilen kedi mamaları, biraz daha farklı yapıya sahiptir. Kedinize uygun mamayı satın alırken kedinizin deri yapısı, cilt yapısı ya da çene yapısı gibi durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Normal bir kedi çam peleti gibi ürünler ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Fakat British kedi cinsi biraz daha farklı olmaktadır. 

British Kedi Bakımı

British kedilerin genel olarak kalın bir yapısı yer almaktadır. Bu sebepten dolayı da kısa ve tek katmandan oluşan tüyleri yer almaktadır. Tüylerini haftada bir ya da iki kez olmak üzere tarayabilirsiniz. Bu sayede tüy dökümünü en aza indirmiş olacaksınızdır. Sık ve kısa tüyleri olduğu için dokunduğunuzda kadifye hissiyatı vermektedir. Tüylerin kısa ve sık olması da düğümlenmemesi açısından en büyük avantajlardan birisidir. Bu noktada BigCat olarak kedi tüy toplama eldiveni ile birlikte sizlere harika bir ürünün satışını sunmaktayız. Çok basit ve kolay bir şekilde kedinizin tüylerini tek bir seferde hızlıca toplayabilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.